כללי:

 הבאת ילדים בריאים לעולם הינה משאת נפש של כל הורה לעתיד. לדאבוננו, למרות שהריון הינו הליך טבעי, וברוב המכריע של המקרים הוא מסתיים בלידת צאצא בריא וחמוד, כ 3% מההריונות מתגלה עובר שאינו בריא.
מערך המעקב אחר נשים בהריון, נועד לאתר אותם מקרים של עוברים שאינם בריאים, מתוך סה"כ האוכלוסייה הבריאה. אבחון שכזה בהריון נקרא "אבחון טרום לידתי" והוא מאפשר לבני הזוג לקבל מידע אודות המום או המחלה ממנה סובל העובר על מנת שיוכלו לקבל החלטות מושכלות לגבי גורל ההריון והמשכו.
מעקב הריון "רגיל" שונה במהותו ממעקב הריון ב"סיכון גבוה". בכל מקרה בו מתגלה בעיה רפואית המסכנת את בריאות האישה ההרה, או את העובר או אף את שניהם, עוברת האישה למעקב והשגחה יותר קפדניים, ע"י צוות מומחים לרפואת האם והעובר, כפוף לסוג הבעיה ואופיה.

הערכת המצב הראשונית צריכה להיעשות ע"י המערכת הרפואית האמורה להכיר את ההורים הפוטנציאליים. רופא המשפחה, אחות בריאות הציבור, רופא הנשים  בסיוע הנתונים הקיימים ברשומה הרפואית שבקופ"ח. בכל מקרה של מחלות גנטיות במשפחה, פיגור שכלי אפילו במידה קלה, אוטיזם או כל הפרעה התנהגותית אחרת לרבות בעיות פסיכיאטריות במשפחה, מומלץ לגשת לייעוץ גנטי מקצועי.

 

בכל מקרה של בעיה רפואית, במשפחה ובעיקר להורים, שיש לה השפעה אפשרית על בריאות העובר וההריון (דוגמת סכרת, אפילפסיה, חשיפה לתרופות כרוניות ועוד ),  יש להעביר למעקב הריון בסיכון גבוה הכול לפי סוג הסיכון.

                                                                                                      

   לפני הריון

  שליש ראשון-גיל הריון

שליש ראשון:בחילות -מה מותר?

שליש ראשון:בדיקות מעבדה וגנטיות

 שליש ראשון:שקיפות עורפית וסקר ביוכימי מוקדם

שליש ראשון: הפלות

 שליש שני: בדיקות

 שליש שני: תזונה ופעילות    גופנית

 שליש שני: אנמיה וברזל

 שליש שני: סקירת מערכות מוקדמת

שליש שני:תבחין משולש

שליש שני: סקירת מערכות מרכזית

 

שליש שלישי: בדיקות

שליש שלישי: סקירת מערכות אחרונה

שליש שלישי: מעקב צמיחה

שליש שלישי:לקראת לידה

לאחר לידה

קישור לאתר המדגים עקומות צמיחה בנתונים ישראליים

 

 

 

WALL

תפריט
דילוג לתוכן