אמצעי מניעה:
הריון הוא דבר נפלא כל עוד הוא רצוי ומופיע בעיתוי הנכון. מאחר ורוב שנות חייה הבוגרים אין האישה מעוניינת להימצא בהריון, מן הסתם צריך לדאוג לציידה ראשית בידע ושנית בהמלצות על אמצעי המניעה המתאימים ביותר לה, על רקע מצב בריאותה, גילה ותכניותיה.
התאמת סוג אמצעי המניעה אינה סטנדרטית ויש להתאים לכל אישה את האמצעי ההולם אותה במיוחד.
בגילאים צעירים , בשנות הפריון הראשונות, עד לאחר שעברו בהצלחה הריון ולידה אחת לפחות, מקובל להמליץ על מניעת ביוץ ע"י גלולות או טיפולים הורמונליים הניתנים במדבקות, בטבעת תוך וגינלית או בזריקה תת עורית. השימוש בהורמונים מגוון ביותר ולא בכדי ישנו היצע כה גדול של חלופות טיפוליות באמצעות הורמונים.
לשימוש בהורמונים יש חסרונות, בעיקר בריאותיות, לדוגמה כאשר לאישה יש סיכון מוגבר ליצירת קרישי דם, או על רקע מחלה אחרת. בכל מקרה, עישון והורמונים הינו שילוב מסוכן ביותר, מעבר לסיכון הטמון בעצם העישון כהליך לא בריא.
סרטון הדגמה של טבעת ה Nuvaring :
בגיל יותר מבוגר ולאחר לידה או שתיים, נהוג להמליץ על מניעה באמצעות השפעה מקומית ברחם, ע"י ההתקן התוך רחמי. ההתקן בניגוד לגלולות אינו מונע הפריה ע"י מניעת ביוץ, אלא מונע השרשה של ההריון בדופן הרחם, גם אם נוצרה קודם לכן ההפריה.
קיימים שני סוגים התקנים: האחד המכיל סליל נחושת ולמעשה אינו משפיע כלל על המצב ההורמונלי בגוף, והשני מכיל במקום הנחושת, כמוסה המשחררת הורמון (פרוגסטרון) המגביר את יעילות ההתקן והחשוב מכל, מקטין את כמות הדימום הוסתי, שהיא תופעת לוואי מוכרת אמנם אבל לא כל כך חביבה, של ההתקן הרגיל.
סרטון הדגמה: טכניקת ההחדרה וההוצאה של התקן תוך רחמי רגיל .
סרטון הדגמה: טכניקת ההחדרה וההוצאה של התקן תוך רחמי מסוג מירנה.