אורח חיים:

גיל המעבר אינו  מסתכם בהורמונים בלבד. על מנת לחוש בטוב ולשמר את הבריאות חובה על האישה המגיעה לשלב זה בחייה לנהל אורח חיים בריא ומאוזן. 

 

באורח חיים נכון הכוונה:

♦   להשלמה עם העובדה שיש חיים מעבר לפעילות השחלות…

♦   לתזונה נכונה

♦   לפעילות גופנית

♦   להימנעות מעישון

♦   ולבדיקות מעקב תקופתיות

  

כפי שניהלת את חייך טרם הגיעך לתקופה, שבה חדלו השחלות להגיב, אין כל סיבה שלא תמשיכי לנהל אורך חיים פעיל, יצירתי, יוזם, ומחפש אתגרים בבית, במשפחה ובחברה. למרות שאת חשה בתופעות לוואי סובייקטיביות לא נוחות, ולמרות שנדמה לך, שכל העולם מתבונן בך, כאשר את נשטפת באגלי זיעה ובסומק בלחיים, האמת שאת ממש לא כל כך מעסיקה את הסובבים אותך…ונדיר שמי מחבריך זולת אולי חברות בנות אותו גיל, הרגישות למצב החדש, ישים לב לתחושותיך.

 לא חל כל שינוי ביכולותיך הפיזיים והביצועיים, וככל שהיית תוססת ויצירתית בעבר הקרוב, כך אין מניעה שתמשיכי להצליח בעבודתך כמו גם ביתר המטלות המעסיקות אותך.

 

לתזונה בתקופה זו משמעות רבה. אין להרבות בצריכה של מוצרים משמינים עתירי קלוריות,ויש בנוסף לצורך בירקות מגוונים וטריים, להרבות במאכלים עתירי סידן.             אפרופו סידן, מומלץ לבצע בדיקה של רמת ויטמין D , שכן ככל שהדבר מפתיע יש חסר גורף בויטמין D בארץ. ללא ויטמין זה הגוף אינו יכול לעשות שימוש בסידן הנאכל. אם אינך משתייכת לקבוצת סיכון לסרטן שד, מומלץ לצרוך מוצרי סויה מגוונים , שכן לסויה ישנה פעילות אסטרוגנית ויש בהם כדי להקל על תסמיני תקופה זו.

 

פעילות גופנית: בריאה בכל גיל, ובעיקר מדובר בתרגילים המשביחים את סיבולת לב- ריאה או במילים אחרות מאמץ גופני מבוקר, להעלאת הכושר הגופני ולהורדה במשקל על ידי שריפת קלוריות. אולם בגיל המעבר, כאשר בהיעדר הורמונים יש סכנה לדלדול העצמות, מן הסתם יש לבצע תרגילים מיוחדים בוני עצם, שבהם מופעל לחץ על העצמות הארוכות ועל עמוד השדרה. לחץ זה חיוני לבניית העצם ולמניעת דלדולה.

  

 עישון אינו בריא בכל גיל. אולם בשלב זה של חייך, העישון תורם משמעותית הן לדלדול העצם והן להגברת הסיכון ליצירת קרישי דם פתולוגיים העלולים לתקוף כלי דם במוח ובלב.

 

חשוב לבצע בדיקות מעקב תקופתיות הכוללות: רמת שומנים בדם, ותפקודי כליה וכבד, בדיקות לבדיקת צפיפות העצם, וכמובן – ממוגרפיה מדי שנה עד שנתיים.

WALL

תפריט
דילוג לתוכן