סקירת מערכות:

 סקירת מערכות באמצעות האולטרה סאונד התפתחה במשך השנים מאז תחילת השימוש במכשירי האולטרה סאונד הראשונים  בסוף שנות השבעים ותחילת שנות השמונים. מדובר בתהליך מתמשך הדרגתית  כאשר השכלול במכשירים ושיפור באיכות התמונה, תרמו לא מעט לניסיון המצטבר בקרב חלוצי הסקירות הראשונים, אשר התחילו למעשה מאפס.

כיום כאשר מדברים על סקירת מערכות, מדברים על מקצוע חדש של מומחים במיילדות וגינקולוגיה אשר בחרו להתמחות בנוסף, גם בהדמיית האולטרה סאונד.

בניגוד לתחומים אחרים ברפואה, בהם נעשה שימוש בטכנולוגית האולטרה סאונד, שבהם הבדיקה מבוצעת ע"י טכנאי(ית), והמומחה מפענח הצילומים והסרט המוקלט בדיעבד, הרי שבמיילדות הבדיקה מבוצעת בהגדרה ע"י המומחה עצמו, ללא תיווך של טכנאי.

כיום, מאז עידן האולטרה סאונד הווגינלי, מדברים על שתי סקירות מערכות חשובות, ולמעשה רובנו ממליצים כיום גם על סקירה שלישית.

בכל שלב ניתן לאבחן תקלות במבנה העובר, בהתאם להתפתחות המומים והיכולת לזהותם.

אם בעבר נהוג היה בתום הסקירה המוקדמת להמליץ על סקירה נוספת בין השבועות 22 – 24 , ובזאת הנושא "הגיעה לכלל מיצוי", הרי שהיום אין אנו שקטים ללא הסקירה השלישית המומלצת מעבר לשבוע  30-32. סקירה זו עשויה לגלות פתולוגיות כגון גמדות, הידרוצפלוס(הרחבה פתולוגית של חדרי המוח), חסימה בוושט, מומים בכליות והפרעות נוירולוגיות המשפיעות על תנועתיות האצבעות וכפות הידיים והרגליים והבליעה.

WALL

תפריט
דילוג לתוכן