השליש הראשון להריוןבחילות תרופות מה מותר?

תקופה זו של שלושת החדשים להריון הינה קריטית בכל הקשור להתפתחות איברי העובר.  בתקופה זו יש להיזהר מחשיפה מיותרת לכימיקלים רעילים, לקרינה, או מנטילת תרופות ללא הפעלת שיקול דעת מקצועי מקדים.

בתקופה זו לרוב חשים בחילות, שמלוות לעתים גם בהקאות טורדניות. אין תיאבון כלל ותיתכן ירידה במשקל.

בניגוד לגישה האינטואיטיבית, המצדדת במאמץ עליון להתגבר על ההתנגדות ולאכול, כביכול "לטובת ההריון",  אין כל הכרח לאכול בניגוד לתחושה הפנימית של האישה. אין כל רע בירידה במשקל, כל עוד השתייה מספקת, וכל עוד אין סכנת התייבשות, המאופיינת בהרגשה רעה חולשה, חום גוף מעט מוגבר, והופעה של אצטון בשתן. ניתן להתגבר על הבחילות באמצעות תכשירים נוגדי בחילות, דוגמת פראמין, המותרים  לשימוש במקרים בהם יש צורך בהם. ישנם גם תכשירים טבעיים נוגדי בחילות הכוללים שילובים של ויטמין B6 עם ג'ינג'רל.

בניגוד למומלץ על ידי תעשיית התרופות, אין הכרח ליטול מולטיויטמינים בהריון רגיל, שבו האישה אוכלת דיאטה מאוזנת – בכלל, ובשליש הראשון להריון – בפרט. תכשירים אלו מכילים רשימה ארוכה למדי של ויטמינים ודומיהם, בריכוז נמוך, שאינו מעלה ואינו מוריד, כל עוד הדיאטה של האישה מאוזנת.  באותם מקרים חריגים של צמחונות או חסר בהרגלי אכילה של ירקות, באותם מקרים יש צורך בהשלמה של ויטמינים, לפי המלצת הרופא,  המכיר את האישה.

כל שצריך בהריון רגיל הוא ליטול את הויטמינים הבאים :

חומצה פולית ו –  B12 (כשצריך) עד לשבוע העשירי להריון.

חשוב להדגיש, כי אין כל סכנה של אפקט "טוקסי" ממתן יתר של שני ויטמינים אלו, מאחר והם מסיסים במים,  והעודף מופרש בשתן.

כיום ברור,  שככל שהחשיפה לחומצה הפולית הייתה ארוכה יותר טרם ההריון, כך רבה יותר השפעתה המונעת,  על הורדת שכיחות מומי תעלת העצבים.

WALL

תפריט
דילוג לתוכן