השליש השני להריון: תזונה ופעילות גופנית

 כללית הדיאטה הנכונה, לאחר שחלפו הבחילות מהשליש הראשון להריון, צריכה להכיל יחסית פחות פחמימות ודברי מתיקה או מאפה עתירי סוכר, כמות רבה של ירקות טריים מגוונים, חלבונים  מגוונים מהחי ומהצומח, ושומנים "בריאים" בכמות לא מוגזמת.

חשיפה לפחמימות בכמות עודפת עלולה להביא לעליה מוגזמת במשקלך, ובנוסף לגרום לעובר לצמוח מעל לנדרש, עקב עליה ברמת הסוכר בדמו כתוצאה מצריכת היתר של הסוכרים שלך, גם אם אין לך נטייה לסכרת.

הגוף זקוק מאד לחלבונים וחשוב לגוון ולא להגזים בשימוש במקור אחד בלבד.

באשר לשומנים שהם מרכיב חשוב להריון וליצירת ההורמונים, בהריון כמו בחיים , יש להקפיד על שומנים לא רוויים, והימנעות ממאכלים עתירי שומן ומטוגנים למיניהם.

כאן המקום להדגיש כי אומגה 3 מומלץ ליטול במינון מקובל באופן קבוע במהלך השליש השני והשלישי להריון כל עוד לא קיימת הוראת נגד לכך.  יחד עם זאת , על מנת לאזן מעט את הנטייה הגורפת בציבור ליטול חומצה פולית בהריון, ניתן להתרשם גם מדעות פחות נלהבות המוצגות במצגת הבאה ,  שיועדה לרופאי נשים בחברה הישראלית לרפואת האם והעובר.

בכל מקרה    יש הימנע   ממאכלי בשר לא מבושל ומפירות ים במשך כל ההריון .

 

  כל עוד מהלך ההריון תקין, פעילות גופנית מבוקרת מאד מומלצת בהריון. מנגד, מאמץ גופני עליון, המביא לעליה בדופק ואף לקוצר נשימה, (בתרגילי סיבולת לב – ריאה), שמאד מומלצים שלא בהריון,   דורש שיקול דעת רפואי ע"י הרופא המטפל, העוקב אחר ההריון.

לינק להמלצות משרד הבריאות בנושא דיאטה והשמנה בהריון

WALL

תפריט
דילוג לתוכן